Opening Gemeentehuis Gooise Meren

Onze ‘speakers’ roepen  het bij elk optreden: “Het is pas een feest als Het Ruime Sop is geweest”. Om die reden heeft de voorzitter met de gemeente Gooise Meren gesproken en is het Sop gevraagd bij de opening van het vernieuwde gemeentehuis acte de présence te geven. Op een koude, maar gelukkig tijdens het optreden wel droge zaterdagmiddag zongen wij afgewisseld door de Meiden van de Kade uit `Muiden en het Naardens Vestingkoor.

Om gezamenlijkheid en toch de eigenheid van alle kernen te benadrukken was er uit elke voormalige gemeente een koor uitgenodigd om het nieuwe lied ten gehore te brengen. Het Ruime Sop uit Bussum, het Naardense Vestingkoor en de Meiden van de Kade uit Muiden hadden de primeur van het speciaal voor Gooise Meren gecomponeerde lied. Al kwam dit niet nadat zij elk eerst het ’eigen’ voormalige gemeentelied ook ten gehore hadden gebracht. Maar daarna klonk toch echt de wereldprimeur van het Gooise Merenlied, geschreven en gecomponeerd door Johan Hogeboom: ’Daar, op een uitloper van Utrechts’ heuvelrug, vindt men het fraaie Gooise Meren. Groots afgebakend door een prachtig paarse hei, is men van oudsher zeer voorkomend en gastvrij’.