In de wetenschap dat het prachtige weer tot na het weekend zou duren zijn we in de bus gestapt naar Dordrecht. Je vergeet dan even dat Dordrecht in de zuidelijke helft van ons land ligt en dat het daar toch wel heel nat was geweest.

De aankomst op de Merwedekade bracht ons meteen naar koffie met cake en vol goede moed vertrokken we met de bolderkar naar onze eerste locatie waar om 13:55 moest worden opgetreden. En dan, eerder dan verwacht, de regen. Veel regen. En het zeil voor de kar vergeten mee te nemen.

We pakken snel onze natte boel uit en stellen ons op. Zodra de eerste noten zijn gespeeld stopt het met regenen, waardoor het toch nog aangenaam wordt voor het publiek dat nu weer onder de grote horeca parasols vandaan kruipt om van het Sop te genieten.

Na de set pakken we de kar weer in en begint het opnieuw te regenen, zeg maar gerust een hoosbui! De kar staat onder een klein boompje en het meeste water wordt door de bas die over de kar heen ligt opgevangen. Zodra het een beetje droog is lopen we naar de Aardappelmarkt waar om 16:25 onze tweede set moet worden gespeeld. Bij een biertent parkeren we de kar en voor het ongemak bestellen we een aantal biertjes. Bij de twee straatvegers worden vuilniszakken geregeld, zodat de spullen nog enigszins bescherm blijven. Om kwart over vier wordt het droog.

We stellen ons op op het podium en tijdens onze set breekt de zon door. Voor het publiek reden om naar voren te komen en te dansen / polonaise te lopen. Al met al een mooie afsluiting van een kletsnatte dag.

We gaan nog even een foto maken en komen niet zomaar langs het café. Onder het genot van een biertje zetten de zangers weer enkele liedjes in en voor we het wisten had Nico de accordeon van de kar gekregen en heeft hij midden op straat zitten spelen. Onze derde set was een feit, tot genoegen van alle aanwezigen op het terras van de kroeg.

drukte onder de parasols

de “beschutting” van de instrumenten

biertje dan maar?

de derde set