Bloody Mary

Een zeemans valkuil

All For Me Grog is ontstaan op zee en werd al snel een populair drinklied in cafe’s en kroegen over heel de wereld.
Het lied vertelt het verhaal van een zeeman die al zijn geld spendeert aan drank en tabak en zelfs al zijn bezittingen verkoopt, inclusief zijn laarzen, zijn shirt, zijn bed en zelfs zijn vrouw, om zijn tabak en drank in de toekomst te kunnen betalen.
Als gevolg hiervan heeft hij een helse kater als hij vertelt duizendpoten en slangen te zien met zijn hoofd vol pijn.
Wanneer het zo wordt geplaatst klinkt het als een sprookje.  Het refrein klinkt blij en gelukkig en is het in feite een viering van drinken en een zorgeloos leven.

All For Me Grog is meer een drinklied dan dat het een shanty is. In de volksmond wordt het vaak bij de shanties genoemd, maar shanties moeten de zeelieden  helpen samen te werken bij het uitvoeren van hun taak op zee.
Derhalve is All For Me Grog meer een lied dat gezongen wordt tijdens de ontspanning  als de bemanning stoom afblaast na hard werken of als de mannen in de haven de kroegen in gaan.

De betekenis van noggin, noggin boots

De term noggin boots klinkt alsof het om een bepaald soort schoeisel gaat, misschien iets specifieks voor zeelieden.
In feite verwijst het helemaal niet naar laarzen
De uitdrukking “noggin, noggin” is gewoon jargon, soms gebruikt als vervanging voor sterkere krachttermen die niet aanvaardbaar zouden zijn in beleefd gezelschap of tijdens publieksbezoek. Sommige versies van het nummer staan bekend als “Noggin Boots”. 

Grog verwees oorspronkelijk naar het rumrantsoen 

De Britse marine gaf de matrozen dagelijks een portie brandewijn. Dat veranderde nadat de Britten in 1655 Jamaica hadden veroverd. Dit gaf toegang tot een voorraad rum die snel in de plaats kwam van de brandewijnrantsoen omdat het veel goedkoper was.
Sommige zeelieden hebben hun dagelijkse rantsoenen gespaard tot ze genoeg hadden voor een goede drinksessie, die vaak eindigde met dronken worden. Om dit te bestrijden, besloot admiraal Edward Vernon de rum te verdunnen om de houdbaarheid te verkorten en de matrozen te ontmoedigen om het te bewaren totdat ze er genoeg van hadden om ze dronken te maken.
Zeelui noemden zijn verwaterde rum  “grog”, hoewel de term uiteindelijk elke vorm van alcohol betekende.

De amerikaanse marine adopteerde het gebruik van rumrantsoenen tot 1862. De Britten zijn pas in 1970 met deze traditie gestopt.