Wintershanty Aarlanderveen

Op zondag 20 januari is het Ruime Sop weer uitgevaren, dit keer naar het pittoreske Aarlanderveen om wederom deel te nemen aan het Wintershanty festival. Op vrijdagavond strijden 4 koren om de eer, waarvoor ze door een deskundige jury worden beoordeeld. Op zaterdag en zondag zijn het vooral concerten van de deelnemende koren. Het Ruime Sop verzorgde op zondag twee uitbundige concerten. Voor het eerste optreden besloot de muziekcommissie het programma om te gooien en de te zingen blokken te wisselen. Zo vond de jodiumprimeur van de ballade van de schele matroos, met als solisten Michiel van Straaten, Wim Plender en Wiechert Maier, reeds in het eerste blok plaats en maakte het koor indruk met het deels capella gezongen Come Sail My Barque. Een fragment is hier te zien op de facebookpagina van de organisatie “Muziek uit ‘t Hart”.

Ook voor het tweede blok zijn er wijzigingen doorgevoerd omdat de “Kreunende Sluisdeuren” de Golf van Biskaje en O’Connell op het repertoire bleken te hebben. Voor de Golf van Biskaje kwam Aweigh Santiano in de plaats en O’Connel bleef gehandhaafd, omdat wij van mening waren dit lied toch wat uitbundiger te kunnen zingen. Om het publiek toch helemaal los te laten gaan is besloten dat Jan toch weer in z’n gescheurde hemd de b├╝hne op moest voor wederom een pakkende performance van All For Me Grog.

Wat een feest was het al met al. De foto’s zijn te zien op onze fotopagina of via onderstaande link. Wil je een bepaalde foto in heel hoge resolutie dan moeten we ze opvragen bij de fotografe.