Op de website van de gemeente Hilversum kwamen wij bij de gedecoreerden een oude bekende tegen. Het heeft Zijne Majesteit behaagt om Hans van den Bogaard te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het Ruime Sop feliciteert onze voormalige accordeonist van harte met deze verdiende onderscheiding. Wij weten dat naast het spelen van accordeon Hans passie vooral het schoolvoetbal was. Juist voor die activiteiten heeft burgemeester Broertjes hem de versierselen opgespeld

Onderstaand het bericht op de site:

Hans van den Bogaard heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger op verschillende terreinen; met name op het gebied van sport en muziek.

Hij is één van de twee oprichters van het Haarlems Accordeonorkest (opgericht januari 1959). Naast het feit, dat hij spelend lid was, heeft hij vele vrijwilligerstaken en bestuurstaken voor het orkest verricht.
Ondanks dat hij later vanuit Haarlem naar Hilversum is verhuisd, bleef hij nog jarenlang als penningmeester aan het orkest verbonden. Hans is én blijft als ere-lid en ere-voorzitter nauw betrokken bij het orkest en geldt tevens als grootse fan die altijd bij concerten te vinden is.

Buiten de accordeon had hij nog een andere hobby; klaverjassen.
Hij was spelend lid én secretaris van klaverjasvereniging “De Meent” en betrokken bij de organisatie van het koppeltoernooi en de minimarathons.
Per september 2014 helaas geen lid meer van de vereniging, maar bij grote evenementen nog altijd aanwezig om als vrijwilliger hulp te bieden.

Zijn allergrootste passie is voetbal; vooral schoolvoetbal.
Vele jaren was hij bestuurslid van voetbalvereniging Hilversumse Boys en lid van het jeugdbestuur van Allen Weerbaar.
Naast zijn inzet voor deze voetbalverenigingen heeft hij zich samen met zijn vrouw Ati, ruim 35 jaar ingezet voor het organiseren en het uitvoeren van het schoolvoetbal in Gooi Noord. Dit is een belangrijke taak. Door zijn inzet hebben de afgelopen jaren honderdduizend  kinderen meegedaan.
Helaas heeft hij zijn werkzaamheden voor de schoolvoetbalcommissie per 8 juni 2018 beëindigd. Bij zijn afscheid is hij samen met zijn vrouw Atie benoemd tot ERELID van de schoolvoetbalcommissie Gooi Noord.

Naast de al verkregen erelidmaatschappen, wordt er vandaag nog een hele mooie waardering  aan toegevoegd; namelijk een koninklijke onderscheiding.

Gelet op zijn staat van dienst en zijn inzet voor de samenleving, heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd om Johannes Wilhelmus van den Bogaard te benoemen tot LID in de Orde van Oranje-Nassau.