In een uitverkocht Spant! heeft Het Ruime Sop op 8 december een concert / voorstelling gegeven dat alle verwachtingen overtroffen heeft. Het publiek uitte hun lof niet alleen door middel van veelvuldig te applaudisseren, ook na afloop waren de bezoekers zeer enthousiast over de show waarin naast een aantal traditionele shanties ook nieuw en eigen repertoire zijn premiere beleefde.

Zondag 8 december 2019 was de dag waar het koor al sinds september 2018 naar uitkeek: de dag dat we een voorstelling in Spant! zouden geven. De maanden voorafgaand aan de uitvoering is er gerepeteerd, zijn er filmpjes en achtergrond “stills” gemaakt en is er gewerkt aan het decor.

En wat voor een voorstelling is het geworden!

Spant! was geheel uitverkocht, en dat al maanden van tevoren. Alle leden hebben hun best gedaan om de beschikbare kaarten te verkopen waardoor we rond de zomer al konden vaststellen dat de middag uitverkocht was.

Het publiek kon genieten van twee eigen nummers: het swingende Kantje Boord en het opzwepende Bella Ciao. Een dubbele premiere! Ook het combo had iets nieuws: een ouverture waarin veel van de liedjes van de voorstelling verwerkt waren.

Bijzonder bij deze uitvoering waren de gastoptredens: van de vrouwen van de toppers met het prachtige Oceans and Stars en het aanstekelijke Bring Me Little Water, en van de (achter-)kleinkinderen van de toppers. De kinderen brachten samen met 3 solisten een andere versie van Fire Fire en zongen  Haarlijntje, Boellijntje,Katrijntje en West Zuid West van Ameland.

Al met al kijken we terug op een onvergetelijke middag, onder de strenge regie van Peter van Dijk. Het was een feest!