Mijmering in de zon

Mannen en vrouw van het Ruime Sop,

We’ll never walk alone , we denken aan elkaar en hebben tussentijdse contacten en maken gebruik van de website met Social Site en oefenhoek , maar we missen elkaar natuurlijk wel…

We zijn nu 4 weken bezig met deze lock down en het leven wordt stiller en trager als je niet oppast. Onlangs heeft Wim Haverkort alle oud leden inclusief Ton de Groot gebeld en ook Fred Helmerhorst (hersteld van longontsteking maar geen Corona) en de weduwen.

Tot hier toe alles wel. Als we voorzichtig blijven is de kans op ongelukken klein….

Johan Vos tobt met zijn gezondheid. Hij is naar ziekenhuis gebracht omdat gevreesd werd voor een hartprobleem, maar naar nu blijkt dat hij wellicht een verwaarloosde longontsteking heeft (gehad). Hij is inmiddels weer thuis, het gaat al weer wat beter, maar hij heeft nog tijd nodig om helemaal te herstellen.

Denkend aan Soppers, zie ik stoere figuren traag door oneindig laagland gaan. Zingend op afstand , naar de einder aan het turen – straks zullen ze weer op het podium staan!! Zie ze daar staan, de shantymannen – nu nog alleen, maar straks weer te zaam .. Dan zal het spetterend enthousiasme opnieuw door Hollandse ether gaan.

We houden moed mannen en vooralsnog moeten we de tering naar de nering zetten en maar van de lentezon genieten waar dat kan zonder risico voor zelf of anderen…

Zeemansgroet van Wallerand