Zeelieden,

Coronaproof zingen!

Eindelijk, 4 maanden na de laatste repetitie mochten wij weer samen zingen. Coronaproof want Ben Derriks kwam op het geniale idee om de brandweerkazerne te gebruiken. Een hoog plafond, veel ventilatie, desinfectiepomp bij de ingang en stoelen op meer dan 1.5 meter afstand.

Dus Auto’s eruit…het Ruime Sop erin!

Het was een bijzondere ervaring maar vooral fijn dat we weer heerlijk konden zingen. We zongen ook voor de jarigen in de afgelopen maanden. In het bijzonder voor Gijs Vorstman die 80 jaar is geworden!

Tijdens het maken van dit bericht belde Ben….Wij mogen blijven! Niemand hoeft stoelen mee te nemen. In de kazerne zijn er voldoende. We vragen wel vrijwilligers voor het klaarzetten. (19.00 aanwezig). Bij twijfel of lichte klachten blijf thuis! Leden die vanwege Corona liever niet komen hebben ook groot gelijk. Wel voor de statistiek graag even melden bij de secretaris. famhaverkort@planet.nl 

19.30 inloop (handen desinfecteren en presentielijst.) start om 19.45 uur en 21.30 einde repetitie en samen opruimen! Er is koffie (Gratis) en een frisdrankapparaat (1 euro). Koop veel frisdrank. Dat is tot steun van de brandweer die geen geld vraagt. De huur “betalen” wij ooit met een gratis optreden op hun verzoek. Parkeren voor de kazerne alleen voor de muzikanten! Kom dus het liefst op de fiets of parkeer de auto in de buurt. (Niet overal vrij parkeren helaas..)

En hoe nu zingend verder?…

Het bestuur houdt de ontwikkelingen rond Corona nauwlettend in de gaten en volgt het protocol van het RIVM voor koren. Zingen in de Sloep is vooralsnog niet haalbaar. Ruimtes zoals de brandweerkazerne bieden uitkomst voor het hele koor maar we denken ook aan (buiten) oefenen in kleine groepen. Ook zouden we graag weer optreden. Dat kan ook alleen in kleine groepen en op afstand. We willen Bussum maar ook de verzorgingshuizen laten weten dat wij er (weer) zijn. Misschien zomaar zingen op een plein in het centrum van Bussum .Of dat allemaal mogelijk is weten we niet. Wat als er teveel publiek op afkomt etc.? is nog in onderzoek. Uiteraard is er veel overleg met Bart. Het bestuur vraagt de muziekcommissie ook om advies maar wij vragen aan alle leden met suggesties te komen om, zoveel als mogelijk is, in welke vorm dan ook, weer samen te komen. (Dat kan wellicht ook op andere manieren dan samen zingen) Het is goed voor het clubgevoel!

Bestuursvergadering:

Het bestuur heeft op 14 juli voor het eerst onder voorzitterschap van Ton vergaderd. Rob Reichmann helaas nog niet aanwezig. Rob is sinds maandag 13 juli weer thuis maar moet nog behoorlijk aansterken. Dus nog even geen bezoek/appjes/telefoon. Dat vindt Rob ook jammer maar het kan nog niet anders.

Een belangrijk besluit is dat bestuursleden géén deel meer zullen uitmaken van commissies.

Om de lijnen kort te houden is de penningmeester (Willem) wel de contactpersoon namens het bestuur voor de evenementen- en barcommissie. (Veel besluiten zijn daar afhankelijk van de daaraan gekoppelde financiën) Leo van Bemmelen is, namens het bestuur, de contactpersoon voor de muzikanten en de muziekcommissie.

Natuurlijk spraken wij ook over het zingen en de barbecue en zaken die al in eerdere bestuursmededelingen zijn vermeld. Financieel zijn er, mede dankzij de bijgestelde begroting, geen problemen. Het Spant is, zoals ook al tijdens de jaarvergadering besproken, goed afgerond. De toezegging om nog op de contributiebetaling terug te komen zijn wij niet vergeten maar dat volgt, zoals afgesproken, in een later stadium.

Onze website:

Huub en Wim houden de site steeds “up to date” (nogmaals dank daarvoor!) in de hoop dat iedereen de site ook regelmatig bezoekt. Het is de moeite meer dan waard en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws.

Blijf gezond! En graag tot dinsdag in de brandweerkazerne.

Hartelijke groet, namens uw bestuur

Wim Haverkort.