Geboren in 1948 in Anna Paulowna. Woonde daar 20 jaar, daarna 20 jaar in Schagen en nu al 28 jaar in de Meent. Getrouwd met Ineke uit Schagen. Eén dochter.

Na de tuinbouwschool startte Cees in de bloembollen. Daarna werkte hij als tuinman bij de plantsoenendienst van de gemeente Schagen. Stapte over naar onderhoud en beheer van sportvelden. Daaraan kwam in 1989 een eind aan door privatisering van de sportvelden. Cees mocht de medewerkers van het sociale werkvoorziening gaan coördineren. Dat bleek geen echte match te zijn.

Door zwager Jan Schaaf, een inmiddels overleden voormalig Het Ruime Sop lid, werd Cees in 1991 geattenteerd op de vacature sportveldenbeheerder bij de gemeente Bussum. Die functie vervulde hij tot 1996 toen ook hier de sportvelden werden geprivatiseerd. Hij kwam bij de reiniging terecht. Hier begon hij zich als beleidsmedewerker te ontwikkelen. In 1996 stapte hij over naar de gemeente Naarden. Was daar wijkbeheerder. Dat duurde tot 2000. Toen werden deze activiteiten gecentraliseerd. Cees kreeg nu voor het eerst een kantoorbaan. Liep voorop in het computergebruik. Digitaliseerde alles wat los en vast zat binnen de gemeente.

Naast zijn werk volgde hij diverse opleidingen. Hovenier, opzichter/uitvoerder groenvoorziening, onderhoud en beheer sportvelden en ontwerpen op de computer.

Zijn hobby’s waren handbal en triathlon. Een kwart triathlon was geen probleem. Hij was betrokken bij het opleiden van handbalscheidsrechters en triathlonjuryleden.

In november 2014 ging hij met pensioen.

Een zwart gat kent hij niet. Het Ruime Sop kostte hem in sommige periodes meer dan 20 uur per week. Hij zorgt er voor dat het repertoire qua muziek (mp3) partituren op papier en digitaal en de bekende repetitie-powerpoints up to date zijn. Naast deze bibliothecarisfunctie is hij onze officieuse archivaris. Hij is lid van de muziekcommissie.

Vroeger ging hij met de tent op vakantie. Tegenwoordig is dat de caravan of huurt hij een huisje. Noorwegen is een favoriete bestemming. Dit jaar staat Ierland op de planning.

Hij wandelt graag. Rent nog twee keer per week 12 km. Zijn triathlonverleden is dus nog niet geheel gewist. Ook de groenvoorziening draagt hij nog steeds een warm hart toe. Hij onderhoudt de tuin van zijn schoonzoon en dochter. Zijn eigen tuin is nagenoeg onderhoudsvrij. Als vrijwilliger van het Goois Natuurreservaat komt hij echter geheel aan zijn trekken.

Cees is lid geworden van Het Ruime Sop één jaar na oprichting. Dit door toedoen van Jan Schaaf. Hij luisterde veel muziek en zong mee. Verder geen zangervaring.

Het praten tijdens de repetitie mag van hem best wel wat minder vooral ook omdat het de opname van veel liedjes onbruikbaar maakt.

Toon de Bakker,  maart 2020