Wiechert hoort bij het vaste meubilair van het Ruime Sop. Met zijn vertrouwde, vriendelijk gezicht staat hij al jaren achter de bar, in alle rust  het dorstige soppers volk te bedienen.

Zijn komst hebben we aan Willem Verschoor te danken. Willem werkte op Visio en daar werkt ook Gerda, de vrouw van Wiechert. Willem gooide een paar keer een balletje op om ook eens te komen zingen en nadat Wiechert een paar keer het balletje naast zich neer heeft laten vallen heeft hij het een keer opgepakt en zo is het gekomen.

Hij is van huis uit weg- en waterbouwkundige, maar na drie jaar met dat diploma aan de slag te zijn geweest wist hij het zeker, daar ligt niet mijn hart.

Vanaf dat moment heeft hij van alles gedaan, vooral werkend met zijn handen.

Helaas belandt hij in de WAO, maar heeft gelukkig wel daarin zijn ‘draai’ kunnen vinden, door van die nood een deugd te maken. Als huisman heeft hij zijn beide dochters, inmiddels 21 en 27 jaar oud, door hun jeugd geloodst. Zijn passie voor koken kwam daarbij goed van pas.

De eerste schreden op het muzikale pad heeft hij jaren geleden al gezet, uitgebreid blokfluit spelend en aansluitend klarinet.

En dan komt het Ruime Sop, dat een belangrijke rol in zijn leven speelt. ‘Het koor heeft mij veel goeds gebracht, ik voel me er senang’.

Hij mijmert over het strakke bewind van de eerste dirigent Jim en over het lossere beleid van Bart. Heeft de eerste ons discipline bijgebracht, Bart heeft ons het plezier in het zingen teruggegeven. Maar je bespeurt wel bij sommige mannen van wat recentere datum, dat er wat makkelijker  omgegaan wordt met tekst en met concentratie. Een nadenkertje!

Wiechert heeft twee hobby’s. De ene hobby, zijn motor kennen we allemaal. Op die motor zit hij helemaal in zijn element. Die machine is ook zijn repetitieruimte. Vooral als het regent is het heerlijk om dan op je  motor zittend te zingen. Je hebt dan ook wat meer tijd voor het zingen want je hoeft niet zo veel naar die andere motorrijers te zwaaien; die blijven bij regen meestal thuis.Toeren doet hij met dat apparaat, zijn derde  overigens, in heel Nederland.

Maar zijn tweede hobby is van een geheel andere orde. Dat is glas-in-lood en Tiffany. Hij repareert en restaureert, maar maakt ook eigen ontwerpen, met als topstuk een schitterende lamp die helaas bij een zus van Gerda hangt.

Vakanties? Jazeker met auto, Gerda en een tentje naar Scandinavische landen,  Schotland en Spanje.

Tot slot ‘en je houdt zeker van stilte? Stil kijkt Wiechert mij aan, en zegt zacht ‘als er niet gezongen wordt wel, ja’.