Het Ruime Sop bij de paardenrennen Hilversumse Meent

In 2008 sloeg een aantal van die liefhebbers de handen ineen met het doel weer een paardenkoers in de buurt te gaan organiseren. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een prachtig jaarlijks terugkerend evenement in de Hilversumse Meent, waarbij de oude tijden opnieuw herleven.

Het weiland van Boer Jansen aan de Melkmeent 9 wordt jaarlijks steevast bezocht door circa 3000 toeschouwers. Iedereen ervaart het hele gebeuren als een ware drafreünie, waar de ouderwetse gezelligheid weer aan de orde is, of als een mogelijkheid om weer eens iets nieuws te ervaren!

Het Ruime Sop is al vaker gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren aan dit evenement. Via een van onze koorleden ontvingen we onderstaande video met een mooie fotocompilatie van een koude middag!