Crew

mannen die onze optredens mogelijk maken!

mail onscontact

Kleding / Tenue

Crewleden moeten zo onzichtbaar mogelijk hun werk kunnen doen. Vandaar dat het kledingvoorschrift zwart is. Vanuit de vereniging wordt een shirt en een jas beschikbaar gesteld.

IEDER ZIJN VAK!

Het Ruime Sop is een gezellige vereniging. In principe “Men Only” en de afspraak “Samen Uit, Samen Thuis” staat bij ons hoog in het vaandel. De leden steken allemaal hun handen uit de mouwen als dat nodig is, maar als het op optredens aankomt dan moeten zangers kunnen zingen, muzikanten kunnen spelen en zorgt de crew ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Het Ruime Sop is vooral een koor. Het koor heeft een combo van enthousiaste muzikanten en om de repetities en optredens zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal organisatorische zaken die door onze crew kunnen worden opgepakt. De nadruk ligt op de ondersteuning van onze optredens, maar ook tijdens repetities is ondersteuning welkom, zowel in de techniek als in de bar.

Het is dan ook een pré als onze crewleden ervaring hebben met geluidstechniek en podiumopbouw, maar in samenwerking met onze podiumcommissie kan ook de nodige kennis worden opgepikt.

Als jij Het Ruime Sop een leuke vereniging vindt en je wilt er ook bij horen, meld je dan aan voor onze crew en help mee dit veelgevraagde koor overal te laten schitteren.

Wordt jij lid van onze crew?

HET KOOR

Het Ruime Sop (HRS) is opgericht in 2006 en is een koor dat uitsluitend zeemansliederen ten gehore brengt. Onze muzikale kwaliteit is van een heel behoorlijk niveau. We zingen enthousiast, dat is aan de klank te horen en dat is te zien aan hoe we het brengen.
Door onze wijze van presenteren brengen wij ons enthousiasme duidelijk over op het publiek. Hiermee onderscheiden wij ons ook van andere koren. Het sociale contact tussen de koorleden onderling neemt een belangrijke plaats in bij HRS. Daar levert ieder koorlid zijn bijdrage in.
HRS treedt op bij instellingen, bedrijven, op festivals, verjaardagspartijen etc. Minimaal worden, tenzij anders aangegeven, 26 zangers bij een optreden verwacht gespreid over de 4 stemgroepen (bas, bariton, 1e en 2e tenor). Per jaar zijn er ca. 40 optredens.

DE CREW

De crew van Het Ruime Sop zorgt ervoor dat de optredens vlekkeloos verlopen. In samenspraak met de podiumcommissie stelt de crew een technische rider op die zal worden gehanteerd bij het betreffende optreden.

De werkzaamheden voorafgaand aan het optreden zijn: het opbouwen/inrichten van het podium (plaatsen voor de zangers en de muzikanten), het leggen van de kabels voor de stroomvoorziening, de PA installatie en de monitors, het aansluiten van alle kabels, het neerzetten en testen van alle microfoons, en het soundchecken.

Tijdens het optreden zijn de crewleden belast met het ‘schuiven’ van het geluid (PA), het regelen van het monitorgeluid en het assisteren van de zangers met rekwisieten e.d. De crewleden bewaken de balans van het geluid en de performance.

Na afloop van het optreden hebben de crewleden de leiding over de afbouw. Het is een goed gebruik dat de koorleden assisteren bij op- en afbouw, maar wel wenselijk dat dat onder regie van de crew gebeurt.