Spant! 2019

Spant! 2019

Spant! 2019

Op 8 december 2019 was het zover. Het concert waar het Shantykoor Het Ruime Sop al 15 maanden naar toe had geleefd. Een andere aanpak dan drie jaar eerder. De kaarten zouden niet gratis zijn maar gewoon tegen de volle prijs verkocht inclusief garderobe en pauzedrankje. 

Voor het decor had regisseur Peter van Dijk de koorleden in groepen verdeeld en elke groep had de taak om een liedje te ‘visualiseren’. Dat werd vertaald naar video’s of stills die op de achtergrond zijn geprojecteerd. Dat maakte het tot een verrassende voorstelling.

Bovendien was het de premiere van nogal wat nieuwe liedjes waar het koor onder leiding van dirigent Bart Houtman hard op had gestudeerd. In het bijzonder een aantal nummers die eigen nummers mogen worden genoemd. Eigen teksten en arrangementen op verrassende melodieën. Wat te denken van het traditionele strijdlied Bella Ciao of het swingende Les compains d’ abord wat een prachtig verhaal van 4 vrienden opleverde: Kantje Boord!

Grote uitdagingen voor het koor. Wat te denken van het prachtige Kroatische lied Plovi Barko. Of van de vrouwen van het koor die in slechts een paar repetities twee prachtige nummers instudeerden. Of van de kleinkinderen van de zangers. Zij zongen na de pauze 3 liedjes.

Van het concert is een videoregistratie gemaakt door van Dijk Media. Deze video is hiernaast te zien. De meeste video’s en stills zijn onder aan deze pagina terug te zien.

 

 

 

 

 

Op deze pagina kun je filmpjes en “stills” zien die in het Spant! op 8 december werden vertoond.

 

Douwe Jongens 

Schip gezonken

Bottany Bay

Farewell and Adieu

Molly Malone

Bora Bora

Island

Whup Jamboree

Sail Right Home

Albertina

Lighthouse

Sail My Barque